Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Grootte
Reu: 48-51 cm.
Teef: 45-48 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever dankt zijn naam aan zijn bijzondere manier van jagen. Door met zijn gedrag eenden te lokken (tolling=lokken) kan de jager zijn schoten lossen waarna de ‘Toller’ het aangeschoten wild kan apporteren. In vergelijking met andere Retrievers is de ‘Toller’ geen doordouwer. Dit maakt hem, mede door zijn grote aanpassingsvermogen, uitstekend geschikt voor een sportief gezin.

Socialisatie en opvoeding
Laat de ‘Toller’ op jonge leeftijd wennen aan vreemde geluiden en ‘vreemde’ objecten. Ga regelmatig naar buiten om de ‘Tollerpup’ nieuwe indrukken op te laten doen. Voorkom dat de hond al vroeg succes heeft met ongewenst jagen.

De opvoeding van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever is niet moeilijk. Het is een intelligente hond die snel kan en wil leren. Het zijn werklustige, speelse en vriendelijke honden die graag met de baas op pad gaan. Geef wel duidelijk uw grenzen aan, opportunisme is hem (net als de meeste honden) niet vreemd. Met andere woorden; geef hem één vinger, en hij neemt je hele hand…

Verzorging en gezondheid
Een wekelijkse borstelbeurt is over het algemeen voldoende om de vacht in conditie te houden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie, erfelijke oogafwijkingen.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport(waterwerk). De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is graag actief bezig.

Let op: de Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een groot aanpassingsvermogen. Dit maakt hem geschikt voor onervaren hondeneigenaren.

 

s ©Copyright 2020