King Charles Spaniel

Gezelschapshonden

King Charles Spaniel

Grootte
Gemiddeld 31-33 centimeter.

Historie en gebruiksdoel
De King Charles Spaniel komt oorspronkelijk uit Engeland. Het ras is vernoemd naar Charles II van Engeland. De King Charles Spaniel is de stamvader van de Cavalier king Charles Spaniel. Beide honden vertonen sterke gelijkenis, zowel uiterlijk als gedragsmatig. Het grootste verschil zit in de neus, die is bij de King Charles Spaniel een stuk stomper. Dit maakt hem wat minder sportief dan de Cavalier King Charles Spaniel, maar niet minder vriendelijk…

Socialisatie en opvoeding
De King Charles Spaniel is een ontzettend vriendelijke hond. Pups van dit ras hebben soms wat ‘opstartproblemen’ wanneer ze voor het eerst naar buiten gaan. Dit uit zich in terughoudendheid wat bij de juiste begeleiding snel wordt overgenomen door nieuwsgierigheid. Laat de King Charles Spaniel op jonge leeftijd wennen aan vreemde geluiden en ‘vreemde’ objecten.

Het opvoeden van de King Charles Spaniel is niet moeilijk, zo lang het maar gebeurt… Ondanks dat deze hond een perfecte hond is voor kinderen om kennis te maken met het fenomeen hond en de hieraan gepaarde verantwoordelijkheden, zal een volwassen persoon de opvoeding en training voor zijn verantwoording moeten nemen. De King Charles Spaniel is een echte allemansvriend. Hij gaat graag mee op pad want hij is erg avontuurlijk ingesteld. Wissel gehoorzaamheidstraining af met het spelen van spelletjes om het beste in zowel baas als hond naar boven te krijgen. Begin al op jonge leeftijd om de hond (in stapjes) alleen te leren zijn.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de King Charles Spaniel dient regelmatig geborsteld te worden om klitten te voorkomen. Extra aandacht dient uit te gaan naar het schoonhouden van de dikbehaarde oren.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; vetzucht.

King Charles Spaniel is geschikt voor

G&g, behendigheid. De King Charles Spaniel geeft de voorkeur aan spelletjes boven sport.

Let op: de King Charles Spaniel is, evenals de Cavalier King Charles Spaniel, uitstekend geschikt voor onervaren hondeneigenaren met/zonder kinderen.

 

 

s ©Copyright 2020