Kerry Blue Terrier

Terriers

Kerry Blue Terriër

Grootte
Reu: 45-49 cm.
Teef: 45-48 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Kerry Blue Terriër komt oorspronkelijk uit Ierland. Deze veelzijdige hond is gebruikt voor de jacht op vossen en dassen, het bestrijden van ongedierte maar ook als waakhond. Ook de Kerry Blue Terriër is ingezet tijdens de tweede wereldoorlog. Deze harde, zelfverzekerde hond is geen beginnershond.

Socialisatie en opvoeding
De Kerry Blue Terriër zal uitgebreid gesocialiseerd moeten worden. Speciale aandacht dient te gaan naar de omgang met andere honden. De volwassen Kerry Blue kan namelijk behoorlijk strijdlustig zijn. Voorkom daarom dat de hond al op jonge leeftijd (te) agressief omgaat met soortgenoten.

Deze zelfverzekerde en temperamentvolle hond zal met een strakke hand moeten worden opgevoed. Strak betekent niet altijd hard, maar wel consequent en rechtlijnig. Het eindeloos herhalen van oefeningen is niet de juiste manier om de Kerry Blue bepaald gedrag aan te leren. Wie het ras kent weet immers dat de Kerry Blue Terriër ontzettend snel kan leren. Maar het geleerde gedrag uitvoeren is sterk afhankelijk van de motivatie van de hond. Hij kan zich dan ook uitgesproken koppig opstellen. Wissel gehoorzaamheidstraining af met het spelen van (bal)spelletjes, hier zijn ze over het algemeen dol op.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Kerry Blue Terriër vraagt een intensieve verzorging. Eens in de twee maanden zal de hond geknipt moeten worden. Ondanks dat de vacht niet verhaart mag deze toch regelmatig geborsteld worden. De haren in de oren dienen geplukt te worden om een oorontsteking te voorkomen.

De Kerry Blue Terriër is een relatief gezond ras.

Kerry Blue Terriër is geschikt voor

G&g, behendigheid, fietsen, joggen, flyball, canicross, breitensport, lange wandelingen, jachtproeven. De Kerry Blue Terriër past zich aan wanneer u wat minder tijd heeft om met hem te sporten.

Let op: de Kerry Blue Terriër kan behoorlijk strijdlustig zijn t.o.v. soortgenoten.

 

s ©Copyright 2020