Italiaanse windhond

Windhonden

Italiaans Windhondje

Grootte
Tussen de 32 en 38 cm.

Historie en gebruiksdoel
Hoewel de naam doet vermoeden dat de oorsprong van dit ras in Italië ligt, zijn in oude Egyptische graftombes gemummificeerde skeletten aangetroffen van, op Italiaanse Windhonden gelijkende, hondjes. Via handelsreizigers hebben deze kleine windhondjes zich een weg gebaand naar Italië alwaar deze type hondjes werden gehouden door de gegoede burgerij. De Italiaanse Windhond is een hond met een gevoelig karakter. Over het algemeen kan gesteld worden dat dit een vriendelijk, sociaal hondje is.

Socialisatie en opvoeding
Ook het Italiaanse Windhondje kan zich wat terughoudend opstellen naar vreemden. Daarom zal het Italiaantje goed gesocialiseerd moeten worden. Leg de nadruk op de omgang met: andere honden, onbekenden, kinderen maar ook afwijkende situaties en vreemde geluiden. Voorkom dat de jonge Italiaan succes heeft met ongewenst jagen.

Van alle Windhonden is het Italiaanse Windhondje waarschijnlijk het meest meegaand. Hierdoor is hij leergierig en snel gehoorzamend. Een Italiaans Windhondje zal niet snel ruzie krijgen, niet met soortgenoten maar ook niet met zijn baas. Soms kunnen ze zich wat ondeugend en uitdagend opstellen. Door hier geen aandacht aan te schenken leert u de jonge Italiaan dat u zich niet laat manipuleren door hem. Concentreer u liever op de gehoorzaamheidstraining en het spelen van spelletjes.

Verzorging en gezondheid
Het Italiaanse Windhondje heeft met zijn korte vacht zeer weinig vachtverzorging nodig. Begin al op jonge leeftijd met het aanleren van tandverzorging.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen: knieproblemen, epilepsie.

Italiaanse Windhond is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH, fietsen, joggen en windhondenrennen. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: het Italiaanse Windhondje is een zeer geschikte gezinshond.

 

 

s ©Copyright 2020