Ierse Wolfshond

Windhonden

Ierse Wolfshond

Grootte
Reu: ≥79 cm.
Teef: ≥71 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Ierse Wolfshond heeft zijn naam te danken aan zijn kwaliteiten om op wolven te jagen. De van oorsprong uit Ierland afkomstige wolvenjager werd tevens ingezet tijdens de jacht op ander groot wild. Het ras is bijna uitgestorven geweest, maar gelukkig is rond 1860 het ras nieuw leven ingeblazen. Met behulp van andere reuzen waaronder de Deerhound, de Duitse Dog en de Barsoi is een formidabele zichtjager gecreëerd die in staat is om zeer grote afstanden te overbruggen.

Socialisatie en opvoeding
De Ierse Wolfshond zal goed gesocialiseerd moeten worden. Leg de nadruk op de omgang met: andere honden, onbekenden, kinderen maar ook afwijkende situaties en vreemde geluiden.

De zachtaardige Ierse Wolfshond is redelijk gemakkelijk op te voeden. Zijn meegaandheid en baasgerichtheid dragen hier zeker aan bij. Althans, voor een hond die een wolf kan inhalen en neerleggen. Als eigenaar van een Ierse Wolfshond dient u stevig in uw schoenen te staan. U zult op basis van mentaal overwicht uw positie moeten waarmaken, want op een fysieke manier gaat dit echt niet lukken bij deze hond…

Verzorging en gezondheid
De vacht dient een paar maal per jaar getrimd te worden door deze te plukken. Een wekelijkse borstelbeurt houdt de vacht in conditie.

Met een gemiddelde levensverwachting van 6 jaar is de Ierse Wolfshond niet echt een gezond ras te noemen. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn: Heupdysplasie, hartproblemen, kanker, maagtorsie.

Ierse Wolfshond is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH, fietsen en joggen(mits gezond). Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: hoewel de Ierse Wolfshond erg groot is, kan hij zich binnen zo rustig houden dat het lijkt of er geen hond aanwezig is.

 

s ©Copyright 2020