Greyhound

Windhonden

Greyhound

Grootte
Reu: 71-76 cm.
Teef: 68-71 cm.

Historie en gebruiksdoel
Deze bijzonder snelle hond komt volgens de boeken uit Engeland. Echter, afbeeldingen uit het vroege Egypte, laten op windhonden gelijkende honden zien. De Greyhound werd ingezet voor de jacht op groot en klein wild. Lange tijd is het bezit van deze hond voorbehouden geweest aan de adel van Engeland. Hun jachtprikkel hebben ze nog steeds, zodra er een dier wegschiet moet de Greyhound erachter aan. Dat is de reden waarom deze hond niet los mag lopen in Nederland.

Socialisatie en opvoeding
De Greyhound zal goed gesocialiseerd moeten worden. Leg de nadruk op de omgang met: andere honden, onbekenden, kinderen maar ook afwijkende situaties en vreemde geluiden. Voorkom dat de Jonge Greyhound succes heeft met ongewenst najagen.

De intelligente Greyhound is redelijk gemakkelijk op te voeden. In huis kan de Greyhound totaal onopvallend zijn. Hij is dan ook geschikt voor uiteenlopende gezinssituaties. Hierbij dient wel rekening te worden gehouden met zijn grote bewegingsbehoefte. De gehoorzaamheidstraining verloopt normaal gesproken zonder problemen.

Verzorging en gezondheid
De vacht behoeft zeer weinig vachtverzorging. Een wekelijkse korte borstelbeurt is voldoende.

De Greyhound is een relatief gezond ras.

Greyhound is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH, fietsen en joggen, coursing. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: het is de Greyhound bij wet verboden om los te lopen.

 

s ©Copyright 2020