Franse Bulldog

Gezelschapshonden

Franse Bulldog

Grootte
Gemiddeld 30 centimeter.

Historie en gebruiksdoel
De voorouders van de Franse Bulldog komen uit Engeland. Hoe de hond in Frankrijk terecht is gekomen is een raadsel. De Fransen zouden de Fransen niet zijn als ze het origineel uit Engeland niet danig zouden ‘verbeteren’. Dat is ze dan ook aardig gelukt, want de huidig Franse Bulldog is een erg leuke en zelfs aanhankelijke hond.

Socialisatie en opvoeding
Dit gezelschapsdier bij uitstek dient goed gesocialiseerd te worden. Niet in de laatste plaats omdat het anders een neurootje kan worden! Het is juist een ontdekkingsreiziger die graag mee op pad gaat. Dan is het wel zo handig dat dit hem al op zeer jonge leeftijd geleerd wordt. Enne…hij kan best zelf lopen!

De opvoeding en training van de Franse Bulldog is een feest! Bij tijd en wijlen kan hij ontzettend eigenwijs zijn. Toch is dat best leuk, want hij trekt dan een gezicht waarbij je het niet kunt laten om te lachen. Toch is het verstandig om consequent op te treden. Want als deze hond eenmaal doorheeft hoe hij zijn baasje om zijn ‘pootjes’ kan winden…
Leer de Franse Bulldog al op jonge leeftijd om eventjes alleen te zijn. Aanhankelijkheid kan namelijk omslaan in afhankelijkheid waardoor de hond niet meer alleen wil of kan zijn.

Verzorging en gezondheid
De korte vacht van de Franse Bulldog vraagt erg weinig verzorging.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Ademhalingsproblemen door de korte neus.

Franse Bulldog is geschikt voor

G&g, behendigheid, flyball, wandelen. Ondanks zijn niet-sportieve uiterlijk is de Franse Bulldog erg speels.

Let op: het is verstandig om een pup via de rasvereniging aan te schaffen.

 

 

s ©Copyright 2020