Epagneul Nain Continental

Gezelschapshonden

Epagneul Nain Continental

Grootte
≤ 28 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Epagneul Nain Continental betekent vrij vertaald ‘Spaniel afkomstig van het vasteland’. Er bestaan twee varianten. De Papillon, ook wel Vlinderhond genoemd, heeft rechtopstaande oren met een witte vlek op het voorhoofd. De Phalène, ook wel Nachtvlinderhond genoemd, heeft hangende oren. Zoals de naam al aangeeft komt het ras oorspronkelijk uit Europa.

Socialisatie en opvoeding
De (Nacht)vlinderhond dient goed gesocialiseerd te worden. Laat de jonge hond kennis maken met onbekenden en zorg ervoor dat de hond dit als positief ervaart. Zo voorkomt u dat de hond wat gereserveerd wordt naar vreemden.

De (Nacht)vlinderhond heeft een groot aanpassingsvermogen en is erg meegaand. Daarom zal de opvoeding en de training van deze hond geen problemen opleveren. Begin er echter wel mee vanaf dag 1, want teveel vrijheid en privileges kunnen van deze hond een ‘regelneef’ maken die al keffend en snauwend iedereen zijn wil oplegt. Wissel gehoorzaamheidstraining af met het spelen van spelletjes.

Verzorging en gezondheid
De (Nacht)vlinderhond heeft relatief weinig vachtverzorging nodig. Klitvorming komt haast niet voor bij deze honden. Een wekelijkse (korte) borstelbeurt is voldoende om de vacht in conditie te houden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Oogproblemen, knieproblemen.

Epagneul Nain Continental is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, flyball, doggy-dancing.

Let op: door zijn aanpassingsvermogen is de (Nacht)vlinderhond geschikt voor verschillende gezinssituaties.

 

s ©Copyright 2020