Engelse Setter

Staande honden

Engelse Setter

Grootte
Reu: 65-68 cm.
Teef: 61-65 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Engelse Setter is een jachthond die nog afstamt uit de tijd dat er geen geweren bestonden. Het ras is gespecialiseerd in het voorstaan van (veder)wild. Dit betekent dat de Engelse Setter het (veder)wild opspeurt en aanwijst. De Engelse Setter wordt nog steeds ingezet voor de jacht. Mede door zijn excentrieke uiterlijk is het veelvuldig geziene gast op hondenshows. De Engelse Setter kenmerkt zich door zijn vriendelijke, sociale karakter waardoor hij prima als gezinshond te houden is.

Socialisatie en opvoeding
De Engelse Setter is een echte allemansvriend. Laat de Engelse Setterpup al vroeg in contact komen met andere huisdieren.

Deze goedmoedige hond is niet moeilijk om op te voeden. Enige eigenzinnigheid is hem niet vreemd, maar aan de andere kant, welke hond heeft dat nou niet? Wie rekening houdt met zijn zachte karakter en hem op een vriendelijke, stimulerende manier opvoedt en voldoende met de hond onderneemt maakt kennis met de ware Engelse Setter…Gewoon een fijne hond!

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Engelse Setter vraagt veel verzorging. Een regelmatige trimbeurt is noodzakelijk. De vacht dient wekelijks geborsteld te worden om klitten te voorkomen en de gehoorgang zal vrij van haren en overtollige oorsmeer gehouden moeten worden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie, doofheid.

Engelse Setter is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport. De Engelse Setter heeft veel beweging en mentale activiteiten nodig.

Let op: de vachtverzorging van een Engelse Setter is behoorlijk intensief. Door zijn onderzoekende aard weet hij het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om als een ‘holbewoner’ uit het bos te komen om vervolgens al zijn vuil in huis af te schudden… Zijn vriendelijkheid maakt een hoop goed!

 

s ©Copyright 2020