Dandie Dinmont Terrier

Terriers

Dandie Dinmont Terriër

Grootte
Reu: 25-30 cm.
Teef: 25-30 cm.

Historie en gebruiksdoel
Deze grappig uitziende terriër komt oorspronkelijk uit Engeland. Hij heeft zijn naam te danken een een romanfiguur die nooit bestaan heeft. De voorouders van de Dandie Dinmont Terriër waren dezelfde voorouders die de Bedlington Terriër hebben voortgebracht. Vanwege zijn wezelachtige lichaam is hij per uitstek geschikt om zowel boven- als ondergronds te jagen op ongedierte. Mits (goed) opgevoed is de Dandie Dinmont een prettige en betrouwbare huisgenoot.

Socialisatie en opvoeding
Ook een kleine hond als de Dandie Dinmont Terriër heeft recht op een uitgebreide socialisatie waarbij hij zelf de wereld mag ontdekken. En dat gaan nu eenmaal niet vanaf de immer ‘veilige’ arm. Bescherm hem wel tegen (te) ruwe kinderen en/of honden. Voorkom dat het hondje succes heeft met het najagen van bewegende objecten.

Deze inventieve, opgewekte hond slaagt er vaak in om de eigenaar ‘uit te leggen’ dat hij niet opgevoed en getraind hoeft te worden. Dit blijken in de praktijk erg manipulatieve en controlerende honden te worden. En dat is helemaal nergens voor nodig, want ze leren graag en gretig. 

Verzorging en gezondheid
De Dandie Dinmont Terriër dient minimaal twee maal per jaar geplukt te worden. Laat dit doen door een hondenkapsalon. Daarnaast zal de vacht regelmatig geborsteld moeten worden.

De Dandie Dinmont Terriër is een relatief gezond ras.

Dandie Dinmont Terrier is geschikt voor

G&g, behendigheid, lange wandelingen, jachtproeven.

Let op: de Dandie Dinmont Terriër is een echte werker zonder druk te zijn.

 

s ©Copyright 2020