Curlycoated Retriever

Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Curlycoated Retriever

Grootte
Reu: ca.68,5 cm.
Teef: ca. 63,5 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Curlycoated Retriever is een vrij onbekend lid van de Retrieverfamilie. Het is een echte werkhond die gespecialiseerd is in het opzoeken en apporteren van (water)wild. Ook assisteerde de hond de jachtopzichter bij het opsporen en staande houden van stropers.

Socialisatie en opvoeding
Doordat de Curlycoated Retriever van oorsprong een echte werkhond is die tevens gebruikt werd tijdens de ‘jacht’ op stropers, is enige terughoudendheid naar onbekenden hem niet vreemd. Zorg er daarom voor dat de pup voldoende positieve ervaringen met onbekenden opdoet.

Deze intelligente, vasthoudende jachthond leert met een snelheid die past bij een actieve werkhond. Zo snel als gewenst gedrag wordt aangeleerd, zo snel kan ongewenst gedrag ook aangeleerd worden. Met name buiten in het veld dient de hond zijn grenzen te leren kennen om ongewenst jagen te voorkomen. Wissel gehoorzaamheidstraining af met jachtwerk. U hoeft hiervoor echt niet in de ‘bush’ te wonen. Verstop bijvoorbeeld een speeltje zodat hij kan speuren, laat hem apporteren etc.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Curlycoated Retriever dient niet gekamd te worden. Door te zwemmen krijgt de vacht zijn natuurlijk krul terug.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie, erfelijke oogafwijkingen.

Curlycoated Retriever is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport(waterwerk). De Curlycoated Retriever is graag actief bezig.

Let op: hoewel de Curlycoated Retriever in veel opzichten lijkt op de Labrador Retriever, is dit geen beginnershond of een hond voor toegeeflijke, inactieve mensen.

 

s ©Copyright 2020