Chesapeake Bay Retriever

Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Chesapeake Bay Retriever

Grootte
Reu: 58,5-66 cm.
Teef: 53-61 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Chesapeake Bay Retriever is van oorsprong een jachthond op (aangeschoten) waterwild die werd ingezet op de wateren van het gelijknamige gebied. Aan zijn uiterlijk kan men aannemen dat hij een groot deel van de geschiedenis van de Labrador Retriever deelt. Zijn gedrag bevestigt dit. Qua werklust, hardheid en doorzettingsvermogen wint de Chesapeake Bay Retriever het glansrijk van de Labrador Retriever.

Socialisatie en opvoeding
Waar de Labrador Retriever over het algemeen wat behouden gesocialiseerd dient te worden, zo uitgebreid mag dit gebeuren bij de Chesapeake Bay Retriever. Een volwassen Ches kan wat terughoudend zijn naar onbekenden. Dit kunt u voorkomen door de pup voldoende in aanraking te brengen met onbekenden. Een allemansvriend zal het zeker niet worden.

De Chesapeake Bay Retriever is geen snelle leerling. Het zijn echter wel doorzetters. Overigens is dit een eigenschap waarover de Chesapeake Bay Retriever eigenaar ook dient te beschikken. Deze hond dient vanaf dag 1 een duidelijke opvoeding en training te krijgen gepaard gaande met veel beweging en activiteiten. Gebeurt dit niet, dan kan de Ches zijn werkdrift met nietsontziend doorzettingsvermogen gaan botvieren op ongewenste zaken.

Verzorging en gezondheid
De wasachtige vacht van de Chesapeake Bay Retriever is water- en vuilafstotend en heeft bijna geen onderhoud nodig. De vacht mag zeker niet met een ontvettende shampoo worden gewassen.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie.

Chesapeake Bay Retriever is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport(waterwerk). De Chesapeake Bay Retriever is graag actief bezig.

Let op: hoewel de Chesapeake Bay Retriever in veel opzichten lijkt op de Labrador Retriever, is dit geen beginnershond of een hond voor toegeeflijke, inactieve mensen.

 

s ©Copyright 2020