Bullmastiff

Pinschers en Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Bullmastiff

Grootte
Reu: 63-69 cm.
Teef: 61-66 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Bullmastiff is, zoals zijn naam al aangeeft, een kruising tussen een Engelse Bulldog en een (Old English) Mastiff. Het doel was om een waakse hond te creëren die de Engelse jachtopzichters kon assisteren bij het opsporen en pakken van stropers. De hond moest goed kunnen speuren, onbevreesd zijn, goed kunnen zien in het donker en bovendien een stroper staande kunnen houden zonder bloed te laten vloeien! Dit werd bereikt door enkel met honden te fokker die voldeden aan deze kwaliteiten. De huidige Bullmastiff voldoet min of meer nog steeds aan deze eigenschappen. Met name in de schemer en in de duisternis is duidelijk te merken dat de hond alert wordt. En speuren? Dat kan hij nog steeds als de beste, met name rond de etenstafel om de gevallen restjes op te peuzelen…

Socialisatie en opvoeding
De Bullmastiff dient zorgvuldig gesocialiseerd te worden. Begin hiermee op zeer jonge leeftijd. Zo voorkomt u dat de hond angstig en/of overdreven gespannen gedrag vertoont wanneer hij later in aanraking komt met mensen, kinderen of honden. Besteed extra aandacht aan het opdoen van positieve ervaringen in de schemer en in het donker. Dit geldt zeker voor de Bullmastiff die in een woonwijk gehouden wordt.

De Bullmastiff laat zich, mits goed gesocialiseerd, goed opvoeden en trainen. Een afgewogen opvoeding, waarbij beloning, beweging en beperking voorop staan halen het beste in deze dog naar boven. Voorkom dat de hond zowel binnen, op eigen terrein en buiten overmatig succes heeft met eigen initiatieven. Denk hierbij; waken, trekken aan de riem, onstuimig gedrag naar andere honden of mensen etc.

Verzorging en gezondheid
De korte vacht van de Bullmastiff verlangt een regelmatige borstelbeurt om dode haren te verwijderen.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Bullmastiff zijn: Heupdysplasie, tumoren, zweren, overgewicht.

Bullmastif is geschikt voor

Deze hond vindt het heerlijk om te wandelen. Echt actieve sporten zijn aan hem niet besteed. Deze hond verdient het om een taak te krijgen. U kunt hem bijvoorbeeld laten speuren.

Let op: Wees zeer kritisch waar u uw Bullmastiff koopt en koop zeker geen pup van ouderdieren die angstig en/of onzeker gedrag vertonen.

 

s ©Copyright 2020