Border Terrier

Terriers

Border Terriër

Grootte
Reu: ca. 35 cm.
Teef: ca. 35 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Border Terriër komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Noord-Engeland en Schotland. De functie van de hond was om vossen, otters en dassen uit hun holen te verjagen zodat een meute Hounds het werk af kon maken. Geen werk voor zachtzinnige, gevoelige hondjes dus. De Border Terriër is een oplettende, zelfstandige en ondernemende hond. Dit maakt hem per uitstek geschikt voor een sportief gezinsleven.

Socialisatie en opvoeding
De Border Terriër is van nature een sociaalvaardige hond. Zorg voor voldoende positieve ervaringen met verschillende prikkels. Onstuimige Border Terriërs dienen goed begeleid te worden tijdens het socialiseren. Dit betekent dat u beter in korte sessies met de Borderpup op pad kunt gaan. Geef de hond tussen de sessies voldoende (verplichte) rust. Leg de nadruk op het spelen van (bal)spelletjes.

De opvoeding van deze temperamentvolle, ondernemende en actieve hond is niet zo moeilijk, mits u zich niet laat manipuleren. Voorkom dat de hond te zelfstandig wordt. Speel daarom regelmatig leuke spelletjes met de hond. Verlies de gehoorzaamheidstraining hierbij niet uit het oog en stel duidelijke spelregels.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Border Terriër dient gemiddeld twee maal per jaar geplukt te worden. De tandverzorging vraagt om extra aandacht. Dit ras is gevoelig voor tandsteenontwikkeling.

De Border Terriër is een relatief gezond ras. Een rasspecifieke afwijking is Spike’s Disease(=op epilepsie gelijkende verkrampingen).

Border Terrier is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH en triathlon, behendigheid, fietsen, joggen, springen, klimmen, flyball, speur- en reddingshondenopleiding. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig. Vergeet niet om de hond ook voldoende geestelijk te stimuleren.

Let op: Border Terriërs zijn ontzettend snelle honden. Ze zouden met gemak een paard kunnen bijhouden.

s ©Copyright 2020