Bordeauxdog

Pinschers en Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Bordeauxdog

Grootte
Reu: 60-68 cm.
Teef: 58-66 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Bordeauxdog komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kent een bloederig verleden als vechthond, zowel tegen wilde dieren, stieren als tegen andere vechthonden. Tegenwoordig is de Bordeauxdog met name populair onder mensen die, weliswaar naar hun eigen zeggen ‘een echte hond’ willen. Dit zou refereren aan de grootte en de massa van de gemiddelde Bordeauxdog, die met gemak zo’n 50 kilo kan wegen. Als waakse gezinshond voldoet hij prima en hij kan dan ook zeer gehecht raken aan zijn eigen gezin.

Socialisatie en opvoeding
De Bordeauxdog dient zorgvuldig gesocialiseerd te worden. Begin hiermee op zeer jonge leeftijd. Zo voorkomt u dat de hond overdreven gespannen en/of angstig gedrag zal vertonen wanneer hij later in aanraking komt met mensen, kinderen of honden.

De Bordeauxdog laat zich, mits goed gesocialiseerd, goed opvoeden en trainen. Een afgewogen opvoeding, waarbij beloning, beweging en beperking voorop staan halen het beste in deze dog naar boven. Voorkom dat de hond zowel binnen, op eigen terrein en buiten overmatig succes heeft met eigen initiatieven. Denk hierbij; waken, trekken aan de riem, onstuimig gedrag naar andere honden of mensen etc.

Verzorging en gezondheid
De korte vacht van de Bordeauxdog verlangt een regelmatige borstelbeurt om dode haren te verwijderen. Controleer de huid op eventuele huidinfectie,s welke veroorzaakt kunnen worden door rimpels.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Bordeauxdog zijn: Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, huidproblemen, oogproblemen, hartproblemen en soms ademhalingsproblemen.

Bordeauxdog is geschikt voor

Deze hond vindt het heerlijk om te wandelen. Echt actieve sporten zijn aan hem niet besteed. De meeste doggen kunnen overigens prima speuren. Verstop brokjes die hij op commando mag gaan zoeken. Zo verenigt u het nuttige met het aangename met als resultaat een hond die voldaan tegen u aan kruipt!

Let op:de enige goede dog is een goed gefokte en goed gesocialiseerde dog! Wees zeer kritisch waar u uw Bordeauxdog koopt en koop zeker geen pup van ouderdieren die angstig en/of onzeker gedrag vertonen.

 

s ©Copyright 2020