Bolognezer

Gezelschapshonden

Bolognezer

Grootte
Reu: 27-30 cm.
Teef: 25-28 cm.

Historie en gebruiksdoel
Deze vriendelijke gezelschapshond komt uit Bologna in Italië. Het betreft een behoorlijk oud ras. De hond heeft nooit een duidelijke (werk)functie gehad anders dan het gezelschap houden van mensen. Goed beschouwd in veel gevallen een hele verantwoordelijkheid. De Bolognezer is een nieuwsgierige hond die graag met de baas op stap gaat. Zijn aanpassingsvermogen is voor zo’n kleine hond groots te noemen…

Socialisatie en opvoeding
Doordat de Bolognezer een klein hondje is, is de verleiding groot om hem te ‘bemoederen’ en hem te beschermen tegen de ‘grote boze wereld’. Dit leidt uiteindelijk tot een nerveuze, angstige hond die nergens meer mee naar toe kan gaan. En dat is echt nergens voor nodig. Zijn onderzoekende aard wil juist de wereld verkennen! Speciale aandacht dient uit te gaan naar het leren omgaan met andere honden. Zorg ervoor dat de Bolognezerpup in aanraking komt met volwassen, stabiele honden van verschillende rassen.

De opvoeding en training van de Bolognezer verlopen doorgaans zonder problemen. Door hun zachte, volgzame aard laten ze zich graag vertellen wat van hen verwacht wordt. Leer de jonge Bolognezer in kleine stapjes om (even) alleen te zijn. De binding met de baas kan er namelijk voor zorgen dat ze afhankelijk van u worden. Hierdoor is het tevens verstandig om de jonge Bolognezer te beletten om de hele dag achter u aan te laten lopen. Deze honden hebben meer in hun mars dan de meeste mensen vermoeden.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Bolognezer dient dagelijks geborsteld te worden. Zo voorkomt u de vorming van klitten. De hond mag gewassen worden waardoor de vacht mooi wit blijft.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen: erfelijke knieproblemen.

Bolognezer is geschikt voor

G&g, doggy-dancing, VZH, behendigheid. Deze hond prefereert het spelen boven het uitoefenen van een sport.

Let op: deze hond is prima geschikt voor beginnende hondeneigenaren met/zonder kinderen.

 

s ©Copyright 2020