Bloedhond

Lopende honden

Bloedhond

Grootte
Reu: 63-69 cm.
Teef: 58-63 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Bloedhond komt oorspronkelijk uit België. De vroegere Bloedhond werd gefokt in een klooster in de Belgische Ardennen. Enkele eeuwen terug hebben Engelsen een aantal exemplaren meegenomen naar hun thuisland. Dit heeft het ras van de ondergang gered, want in Engeland is dit ras tot volwassenheid gekomen. Over de benaming ‘Bloedhond’ bestaat nogal wat onenigheid; volgens de ene theorie zou de benaming duiden op de raszuiverheid van het ras (=hoog in het bloed staan) en de andere theorie zou duiden op het weerzinwekkende vermogen van de hond om een bloedspoor te volgen. Hoe dan ook, als het gaat om speuren dan is de Bloedhond de absolute no.1…

Socialisatie en opvoeding
De Bloedhond is van nature een vriendelijke, soms wat verlegen hond. Laat de Bloedhondpup wennen aan andere huisdieren zoals; katten, hamsters, vogels etc. Begin vanaf dag 1 al met het aanleren van het commando “Hier”. Zorg er tevens voor dat u zijn beste speelmaatje bent. Dit geldt met name voor buiten. Door met de pup te spelen (en te speuren) biedt u een goed alternatief voor (ongewenst) jagen.

De Bloedhond heeft een sterke persoonlijkheid en een sterke wil. Het is zeker geen gemakkelijk op te voeden hond. Gehoorzaamheidstraining is mogelijk en zeker aan te raden. Alle kennis verdwijnt echter wanneer zijn neus een interessante lucht bespeurt…u bent hem dan figuurlijk ‘kwijt’ en als de hond niet is aangelijnd bent u hem zeer waarschijnlijk ook letterlijk kwijt!

Verzorging en gezondheid
De oren dienen zowel binnen als buiten worden schoongemaakt. Dit kan met een speciale oorcleaner en eventueel wat lauw water voor de buitenkant. Hangende oogleden kunnen zorgen voor oogirritatie. Dit kunt u oplossen door de ogen te druppelen met een hiervoor geschikt middel.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn: erfelijke oogafwijkingen, huid- en vachtproblemen, Heupdysplasie.

Bloedhond is geschikt voor

G&g, fietsen, joggen, steppen, jachthondensport, Clean Boot Tracking en wandelen. De Bloedhond heeft een zeer grote bewegingsbehoefte.

Let op: een Bloedhond is enkel geschikt om als gezinshond te houden wanneer men er dagelijks mee gaat speuren of vervangende activiteiten mee onderneemt.

 

s ©Copyright 2020