Basset Fauve de Bretagne

Lopende honden

Basset Fauve de Bretagne

Grootte
Reu: 32-38 cm.
Teef: 32-38 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Basset Fauve de Bretagne komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Hij is een afstammeling van de grotere Griffon Fauve de Bretagne. Door genetische mutaties werden er Griffon Fauve de Bretagne’s met korte benen geboren. Doordat deze laagbenige exemplaren zichzelf wisten te bewijzen in het ruige Bretonse terrein dat met name bestaat uit struikgewas, heuvels, steile klippen en moerassen besloot men om met dit laagbenige type verder te fokken. De naam Basset komt van het Franse woord ‘Bas’ hetgeen ‘laag’ betekent.

Socialisatie en opvoeding
De Basset Fauve de Bretagne is van nature een vriendelijke hond. Laat de Bassetpup wennen aan andere huisdieren zoals; katten, hamsters, vogels etc. Begin vanaf dag 1 al met het aanleren van het commando “Hier”. Zorg er tevens voor dat u zijn beste speelmaatje bent. Dit geldt met name voor buiten. Door met de pup te spelen (en te speuren) biedt u een goed alternatief voor (ongewenst) jagen. Leer de Bassetpup op jonge leeftijd om even alleen te zijn. Bouw dit rustig op.

De Basset Fauve de Bretagne is niet zo moeilijk op te voeden. Voor een brak is hij best meegaand, althans, als zijn jachtinstinct niet geprikkeld wordt. Leer uw hond dat u voor zijn nodige beweging en mentale stimulatie zorgt. Dit doet u door méér te doen dan enkel wandelen. Neem bijv. zijn favoriete speeltje mee. Verstop dit speeltje in het bos en laat hem het speeltje maar zoeken…

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Basset Fauve de Bretagne dient tweemaal per jaar geplukt te worden. Houd de gehoorgang vrij van overtollig haar.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn: Erfelijke oogproblemen, epilepsie.

Basset Fauve de Bretagne is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport. De Basset Fauve de Bretagne heeft veel beweging nodig.

Let op: laat u niet verleiden om naar Frankrijk te rijden voor een ‘originele’ Basset Fauve de Bretagne. Omdat men in Frankrijk nog actief jaagt met deze hond is het jachtinstinct veel sterker ontwikkeld dan de meeste Nederlandse exemplaren.

 

s ©Copyright 2020