Barsoi

Windhonden

Barsoi

Grootte
Reu: 70-82 cm.
Teef: 68-78 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Barsoi komt oorspronkelijk uit Rusland. De hond werd door tsaren en vorsten gehouden voor de jacht op wolven en ander wild. Het betreft een zeer volhardende jager met een formidabel uithoudingsvermogen. De Barsoi kenmerkt zich door zijn bijzondere manier van bewegen. Het lijkt zelfs alsof de hond zweeft! Nog steeds zal de Barsoi bij het zien van een wegschietend dier geprikkeld worden om er vervolgens zonder aarzeling achteraan sprinten. Dit is de reden waarom deze honden wettelijk gezien niet los van de lijn mogen lopen.

Socialisatie en opvoeding
De Barsoi zal goed gesocialiseerd moeten worden. Leg de nadruk op de omgang met: andere honden, onbekenden, kinderen maar ook afwijkende situaties en vreemde geluiden. Naar vreemden toe kunnen ze zich wat afwachtend opstellen, zorg met name voor positieve ervaringen.

De Barsoi is niet zo’n gemakkelijke hond om op te voeden. Zijn karakter is behoorlijk mystiek en ondoorgrondelijk. Ze zijn dan ook minder geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Een gehoorzaamheidstraining wordt zeker aanbevolen. U dient er echter rekening mee te houden dat de Barsoi een onafhankelijk karakter heeft. Als eigenaar van een Barsoi dient u dan ook stevig in uw schoenen te staan. U zult op basis van mentaal overwicht uw positie moeten waarmaken, want op een fysieke manier gaat dit echt niet lukken bij deze hond…

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Barsoi zal regelmatig geborsteld moeten worden.

De Barsoi is een relatief gezonde hond.

Barsoi is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH, fietsen, joggen en windhondenrennen. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: hoewel de Barsoi erg groot is, kan hij zich binnen zo rustig houden dat het lijkt of er geen hond aanwezig is. Op deze honden rust een wettelijk verbod op loslopen.

 

 

s ©Copyright 2020