Amerikaanse Cocker Spaniel

Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Amerikaanse Cocker Spaniel

Grootte
Reu: ca. 38 cm.
Teef: ca. 35,5 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Amerikaanse Cocker Spaniel is eigenlijk van oorsprong een Engelse Cocker Spaniel maar dan gefokt in Amerika. Meestal is alles wat uit Amerika komt groter. Dit geldt niet voor de Amerikaanse Cocker Spaniel. De Cocker Spaniel is een jachthond die oorspronkelijk werd ingezet tijdens de jacht op de houtsnip (=Woodcock) en de fazantenhaan (=Cockpheasant). De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft iets ingeboet aan jachtpassie. Dit maakt hem iets geschikter als gezinshond. Zijn overvloedige beharing bezorgt u echter meer werk…

Socialisatie en opvoeding
De Amerikaanse Cocker Spaniel is niet zo heel moeilijk om op te voeden. Zorg ervoor dat de pup voldoende in contact komt met mensen, kinderen, andere honden en huisdieren. Voorkom dat de pup al op jonge leeftijd succes heeft met jagen. Dit kunt u doen door de hond voldoende activiteit te bieden tijdens de wandeling.

De opvoeding en training van de Amerikaanse Cocker Spaniel is niet ingewikkeld. De hond leert snel en is behoorlijk werklustig. Dit vraagt natuurlijk wel om een baas die ook daadwerkelijk met de hond aan de slag gaat. Gebeurt dit niet? Dan is de kans groot dat de ‘vrijbuiter’ in hem naar boven komt om voor het nodige vertier te zorgen. Gehoorzaamheid en discipline horen hier zeker niet bij. Wissel gehoorzaamheidstraining af met het spelen van spelletjes. Zo houdt u zijn aandacht bij de les.

Verzorging en gezondheid
De vacht van de Amerikaanse Cocker Spaniel vraagt om veel verzorging. Een regelmatige trimbeurt is noodzakelijk. De vacht dient dagelijks geborsteld te worden om klitten te voorkomen en de gehoorgang zal vrij van haren en overtollige oorsmeer gehouden moeten worden.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie, erfelijke oogafwijkingen en Patella luxatie.

Amerikaanse Cocker Spaniel is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport.

Let op: indien u overweegt om een Amerikaanse Cocker Spaniel aan te schaffen, dan is het verstandig om een pup met stamboom aan te schaffen.

 

s ©Copyright 2020