Affenpinscher

Pinschers en Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden

Affenpinscher

Grootte
Reu: 25-30 cm.
Teef: 25-30 cm.

Historie en gebruiksdoel
De uit Duitsland afkomstige Affenpinscher is een fabuleuze ongedierteverdelger. Qua uiterlijk zijn er overeenkomsten te vinden met de Belgische Griffon. Echter, qua bouw en karakter ligt het voor de hand dat de Affenpinscher afstamt van Terriërs. Over de bouw gesproken; de naam Affenpinscher (Affe=aap) lijkt niet voor niets gekozen als je naar zijn gezicht kijkt…

Socialisatie en opvoeding
Wanneer de Affenpinscher zich onzeker voelt of bepaalde zaken of personen niet kent, dan kan hij gaan blaffen. Daarom is het belangrijk om de Affenpinscher al vroeg mee naar buiten te nemen om samen op ontdekkingsreis te gaan. Wees hierbij niet te voorzichtig, de Affenpinscher is namelijk behoorlijk gevoelig voor de stemming van de baas.

De Affenpinscher is een zeer intelligente hond
Gehoorzaamheidstraining doorloopt hij met vlag en wimpel. Net zo snel als “goed” gedrag wordt aangeleerd, leert de hond “slecht” gedrag aan. Wees hier dus beducht op. Voorkom dat de hond zich teveel met andere mensen, honden, vuilnisbakken, auto’s, fietsers etc. gaat bemoeien. Dit doet u door gehoorzaamheidstraining voldoende af te wisselen met spelen. Maak uzelf interessanter dan uw omgeving!

Verzorging en gezondheid
Het is verstandig om uw hond een paar keer per jaar te laten plukken. Dit kunt u het beste laten doen bij een trimsalon. Zij kunnen u tevens de kneepjes van het vak bijbrengen om de vacht te onderhouden.

De Affenpinscher is over het algemeen een kerngezonde hond.

Affenpinscher is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH en Triathlon, Behendigheid, Joggen. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: kijk niet vreemd op wanneer uw Affenpinscher met een muis of een ander klein beestje aan komt zetten.

 

s ©Copyright 2020