Wat is goed puppyvoer?

Puppyvoer

Iedereen wil het beste voor zijn puppy, maar wàt maakt van zomaar een hondenbrok goed puppyvoer? In dit artikel lees je waaraan je goede voeding kunt herkennen.

Wat is goed puppyvoer?

Goed puppyvoer bevat precies de juiste samenstelling van ingrediënten, die je pup nodig heeft. Het houdt rekening met de gevoelige spijsvertering en helpt mee aan het opbouwen van de natuurlijke weerstand. Het bevat gemakkelijk verteerbare eiwitten, vitaminen, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen. Verder zijn alle voedingsstoffen makkelijk te verteren door je pup. En natuurlijk is de kwaliteit van de ingrediënten hoog.

Ondersteuning van de spijsvertering 

Je pup heeft hondenvoer nodig dat zijn spijsvertering ondersteunt. Tijdens de groei is het maag-darmkanaal nog niet volledig ontwikkeld en zeer gevoelig. Goed puppyvoer bevat eiwitten, die snel door het lichaam worden opgenomen. Hoe beter de kwaliteit van de voeding, hoe sneller de voedingstoffen worden opgenomen en hoe beter de spijsvertering zal zijn.

Voedingsvezels

In goed puppyvoer zitten speciale voedingsvezels die een gezond milieu in de darmen bevorderen. De vezels voeden de goede bacteriën en voorzien de darmcellen van de energie die ze nodig hebben.

Afweer opbouwen

Het afweersysteem van een puppy moet zich nog ontwikkelen. Bij de geboorte krijgt hij afweerstoffen van zijn moeder mee. Tussen de 4 en 12 weken verliest hij die bescherming geleidelijk. In deze periode met verminderde weerstand is je puppy vatbaarder voor ziekten. Voeding met antioxidanten en vitamines versterken zijn immuunsysteem.

Wist je dat hondenvoer met antioxidanten en vitamines het effect van een vaccinatie groter maken? Je pup maakt sneller antistoffen aan. De voeding van je pup draagt bij aan de opbouw van zijn weerstand.

Gezonde vacht & huid

De vacht weerspiegelt de gezondheid van je pup en goed hondenvoer helpt daarbij. Wist je dat de huid is het grootste orgaan van je pup is?. Het is de eerste barrière tussen zijn lichaam en de omgeving. Een gezonde huid en vacht houdt ziekteverwekkers tegen, voorkomt uitdroging en beschermt het lichaam tegen letsel. Met de juiste hoeveelheid vitamines, aminozuren en zink in zijn maaltijd blijft de huid en de vacht van je puppy in een gezonde conditie.

TIP: Zorg altijd voor een bak vers drinkwater voor je pup. Je puppy moet altijd water kunnen drinken. Ververs zijn water bij iedere maaltijd.

TIP: Kwaliteitsvoeding is niet per se duurder per portie dan gewone voeding. Van kwaliteitsvoer van bijvoorbeeld Royal Canin, Sam's Field, Edgard & Cooper of Wellness Core heb je vaak minder gram per portie nodig en ben je zelfs goedkoper uit.

s ©Copyright 2020