Kauwen op hondenbrokken voor een schoon hondengebit

Kauwen op hondenbrokken

Kauwen op droge hondenbrokken helpt je pup bij het schoonhouden van zijn gebit. Door het kauwen worden tanden en kiezen gereinigd en tandplak verwijderd. Dit helpt tandsteen en andere gebits- en tandvleesproblemen voorkomen. Plakkerige of natte voeding kun je dus beter vermijden.

Hondenvoer dat kauwen stimuleert?

Wist je dat hondenbrokken jouw hond kunnen stimuleren om te kauwen? Op een zacht hondenbrokje hoeft hij minder te kauwen dan op een hard brokje. Op een grote hondenbrok moet je pup ook meer kauwen dan op een kleintje. Het formaat en de vorm van het brokje moet daarom precies aansluiten bij de grootte zijn kaken.

Tandenpoetsbrokjes

Tandenpoetsen is heel belangrijk, ook voor pups. Droge hondenbrokken helpen daarnaast om de tandjes van je pup te schuren. De schurende en reinigende werking van brokken, wordt versterkt als ze natriumpolyfosfaat bevatten. Dit zijn een soort calciumvangers. Tandplak bestaat voornamelijk uit calcium. De calciumvangers helpen voorkomen dat tandplak ontstaat en vermindert daardoor de kans op tandsteen.

Blijven poetsen

Het geven van hondenvoer (droogvoer) vervangt niet de dagelijkse poetsbeurt van de tanden en kiezen van je pup. Het lost ook geen bestaande gebitsproblemen op. Kauwen op droogvoer draagt bij aan een betere mondhygiëne, maar er kunnen altijd restjes achterblijven. Alleen poetsen kan tandplak verwijderen.

LET OP: Tandplak kan al binnen 24 uur in tandsteen veranderen!

s ©Copyright 2020