Weimarse staande hond/Weimaraner

Staande Honden

Weimaraner

Grootte
Reu: 59-70 cm.
Teef: 57-65 cm.

Historie en gebruiksdoel
De Weimarse Staande Hond, ook wel Weimaraner genoemd, is van oorsprong een veelzijdige jachthond. Het betreft een staande hond (=het wild aanwijzend) die tevens het wild opstoot (=opdrijven) en vervolgens het aangeschoten wild opspeurt en apporteert. De Weimaraner onderscheidt zich t.o.v. andere staande jachthonden door zijn ‘manscherpte’. Dit betekent dat de hond tevens geschikt is als waak- en verdedigingshond tegen mensen met minder goede bedoelingen en was oorspronkelijk bedoeld om bescherming te bieden tegen agressieve stropers. In Amerika wordt de Weimaraner ingezet door de politie.

Socialisatie en opvoeding
Doordat deze jachthond over ‘manscherpte’ beschikt, zal de Weimaraner goed gesocialiseerd moeten worden met onbekende mensen. Begin hier al heel vroeg mee. Breng de Weimaranerpup ook veelvuldig in contact met andere honden, met name de volwassen reuen kunnen behoorlijk overdreven agressief reageren naar andere honden.

De Weimaraner is een intelligente, snellerende hond die zeer aan zijn baas en zijn familie genegen is. Maar diezelfde Weimaraner draait er tevens zijn hand -of poot- niet voor om, om de grenzen van zijn positie af te tasten en zonodig te overschrijden. Ook in deze situatie’s leert de Weimaraner snel…
Stel daarom duidelijke grenzen en ‘bewaak’ uw grenzen net als de Weimaraner zijn territorium bewaakt.

Verzorging en gezondheid
De kortharige vacht van de Weimaraner vraagt erg weinig verzorging. Tijdens de ruiperiode kunt u de vacht wat borstelen om overtollig haar te verwijderen.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen; Heupdysplasie

Weimarse staande hond / Weimaraner is geschikt voor

G&g, UV-proef, behendigheid, VZH, fietsen, joggen, steppen, speuren, jachthondensport, reddingshondenopleiding. De Weimaraner heeft veel beweging en mentale activiteiten nodig.

Let op: de Weimaraner is geen geschikte hond voor ‘democraten’ of ‘polderaars’ die graag overleg plegen met hun hond. Het vereist behoorlijk wat mentale daadkracht om een Weimaraner de baas te kunnen.

 

©Copyright 2019 Sitemap Puppyvoer wijzer